Idioma [castellano]
El nostre corder - el xai de millor qualitat | Receptes amb carn de xai
Presentació Explotacions Alimentació Criança On comprar Receptes

Pit i falda de xai amb verdures

Ingredients per a 4 persones

1 kg de pit i falda
8 carxofes
1 ceba gran
200g pèsols
2 pastanagues
1 cabeça d´alls
1 vaset de vi blanc

Elaboració

Talli el pit i la falda a trossos molt petits. Dauri´ls amb una mica d´oli. Afegeixi-hi una mica d´aigua, tapi-ho i deixi-ho bullir uns vint minuts.

Faci bullir les verdures amb poca aigua, i afegeixi un raig d’oli i quan estiguin mig cuites barregi-les amb la carn. Deixi-ho acabar de coure tot i afegint-hi el vi.


Important

Tot sovint oblidem que els guisats constitueixen un plat únic que equilibra molt el cistell d´anar a comprar.

El treball de fora de casa fa que quan pensem en un guisat ens imaginem el xup-xup que les nostres avies feien fer. Els moderns mitjans de cocció han reduït molt el temps de cocció. Permeten ser fets la vigília i escalfar-ho en l´últim moment.

S´ha demostrat que la dieta mediterrània és la més equilibrada, i el xai ha estat, des de sempre, la base de la cuina en molts països mediterranis.

Els ramats presents tant a l’alta muntanya com a vora mar, constituïen una font inigualable de recursos: llana, pell, llet i carn. Cap animal no era de més servei.

Era difícil trobar una casa de pagès que no hi tingués el seu ramat, gros o petit, i, de fet, és impossibles evocar el Mediterrani sense la imatge de les ovelles.


Veure més receptes >>

© 2021 - SAT APROC 1524 - c/ del Pont, 53 - 25600 Balaguer (LLEIDA) - Telf. 653 61 98 45